Tjäna snabba pengar

Det finns flera tips för dig som vill tjäna pengar snabbt. Här ger vi dig de bästa tipsen för att tjäna snabba pengar lagligt och utan lån.

Att vara i akut behov av snabba pengar kan hända alla. Oförutsedda kostnader, olyckor eller arbetslöshet är vanliga faktorer. Kolla in våra förslag för att se hur man kan få pengar snabbt på kontot.

Så kan man tjäna pengar snabbt & akut

Här kommer vi ge några förslag om att tjäna in pengar snabbt som kommer in på kontot.

 1. Gör undersökningar med betald belöning
 2. Sälj av saker från hemmet
 3. Hyra ut bostad, bil eller cykel
 4. Arbeta frilans
 5. Tjäna pengar på blogg/hemsida
 6. Utför mindre arbeten
 7. Tjäna pengar på sociala medier
 8. Tillverka saker & sälj på torg/loppis
 9. Tävla & vinn pengar
 10. Hyr ut bil eller cykel
 11. Panta saker hos en pantbank
 12. Skapa innehåll på internet
 13. Erbjud läxhjälp
 14. Var hund- eller barnvakt
 15. Leta efter tillfälliga jobb (statist/vikarie)
 16. Sälj ditt guld
 17. Hitta & sälj saker från naturen
 18. Akut ekonomiskt stöd

Notera gärna att detta är tips på snabba pengar utan lån. Om du istället behöver låna pengar akut – så har vi en guide seperat för detta.

Observera: Att få snabba pengar kan vara förknippat med risker. Det är flera av knepen som inte rekommenderas att använda om du vill ha garanterade pengar in på kontot. Till exempel att spela om pengar aldrig något som rekommenderas i en akut situation.

1. Betalda undersökningar

Ett av de mer populära och enkla visen att tjäna pengar akut är att delta i undersökningar. Det finns flera företag på nätet som utlovar en betalning för dig som gör undersökningar på nätet.

En betald undersökning innebär att du använder din tid för att dela dina egna åsikter. För detta så blir du belönad med poäng. Dessa poäng kan du sedan växla in mot kontanter. Du kan sedan välja att ta ut pengar till ditt bankkonto snabbt – eller spara upp dina poäng.

Enligt oss på PengarAkut.nu så är undersökningar och enkäter det bästa knepet för att tjäna pengar snabbt på nätet. Perfekt för dig som är i akut behov av pengar.

Du kan se vår lista med företag som låter dig få pengar efter genomförd undersökning här nedan.

2. Sälj av saker du har i hemmet

Varför inte rensa ut i din garderob och bland alla dina prylar. Det skapar mer utrymme för dig – samtidigt som du kan sälja dina begagnade saker på nätet. På internet finns det flera hemsidor som erbjuder dig att skapa annonser. Där lägger du upp dina prylar, sätter ett pris, och hoppas någon hör av sig.

Att sälja saker du inte behöver är ett bra knep för att få pengar akut. Det kan också vara en win-win då du blir av med gamla saker du inte önskar att ha kvar i hemmet.

Här kan du se några sidor som du kan vända dig till för att tjäna pengar på dina begagnade saker.

3. Hyr ut bostad/rum

Du kan tjäna pengar snabbt hyra ut saker du inte behöver eller använder dagligen. Kanske bor du i ett större hus och har plats för en inneboende?

Om du vill hyra ut din bostad – eller ett rum i din bostad – så finns de flera hemsidor som hjälper dig. Du kan leta efter en rumskompis på sociala medier. På Facebook finns flera grupper för de som önskar att hyra eller hyra ut rum/bostad. Inte sällan är dessa grupper kopplade till staden du bor i.

Här ser du vilka sidor du kan ta hjälp för att hyra ut din bostad eller hitta en hyresgäst.

 • Blocket.se
 • Facebook

4. Arbeta frilans

Det har blivit mycket vanligare att man kan arbeta frilans och med eget ansvar. Internet är ett perfekt fenomen för att kunna arbeta hemifrån och tjäna pengar. Det finns lite olika vägar man kan ta. Detta beroende på vilket intresse eller talanger som man kan ha.

Skribent/översättare

Det finns en hel del arbete för dig som vill tjäna pengar hemifrån. Du kan söka efter jobbannonser kring företag som behöver översättningar eller texter från dig. Det finns idag många branscher som söker efter dig som vill skapa content på deras hemsidor eller appar.

Priset du kan ta för att skriva texter och skapa content avgörs hur bra resultatet blir. Är du helt ny som frilansare så förväntas en lön på mellan 20-25 öre per ord.

Är man duktig frilansare som lyckats bygga upp en relation med en beställare. Då kan man hämta ut en lön som är mellan 50-80 öre. Skillnaden kan vara stor och avtalen kan se väldigt olika ut.

 • Medellön: Cirka 50 öre per ord
 • Kunskaper: Oftast låga krav – men god svenska & bra formuleringar i text är stort plus.
 • Tidskrävande: Ganska tidskrävande

Fotograf

Om du älskar att ta bilder och gör det väldigt bra så är det något man kan tjäna pengar på. Du kan sedan välja att sälja dina bilder vidare till nyhetsbyråer, hemsidor eller bildbanker. Det kan vara svårt att göra detta lönsamt. Du rekommenderas att nischa dig inom fotografering inom ett område där du tror det kan finnas pengar att tjäna.

 • Medellön: Varierar kraftigt. Mellan 1 – 10 000 kr per bild.
 • Kunskaper: Goda kunskaper i fotografiering och design är en fördel
 • Tidskrävande: Inte speciellt

Programmerare

För den som är duktig så finns det möjlighet att jobba extra med att hjälpa andra att koda och programmera sidor. Inga pengar som ger sig självt utan det är timme för timme, krona för krona.

Många företag kan betala ganska höga ersättningar om du gör ett bra jobb. Att koda hemsidor eller lösa problem kan vara väldigt viktigt för uppdragsgivare.

 • Medellön: Cirka 150 – 300 kr i timmen
 • Kunskaper: Mycket goda kunskaper i kodning och programering. Utbildning kan krävas
 • Tidskrävande: Ja

5. Tjäna pengar på blogg/hemsida

Genom att skapa en blogg eller hemsida så skapas många vägar för dig att tjäna pengar snabbt på nätet.

Skulle din blogg nå många besökare direkt – så finns det massor av möjligheter att få pengar för ditt arbeta. Många företag kan tänkas vilja synas på din hemsida med reklam eller sponsrade länkar. Du kan då börja tjäna pengar på din hemsida.

Det behöver inte vara företag som aktivt söker upp dig för att skapa samarbeten. Det finns idag många affialiate-nätverk som låter dig få länkar. Det är när köp genomförs via dessa länkar som du kommer att tjäna pengar. Normalt vis så betalar företag dig cirka 10-20% av den totala summan. På sikt kan det bli mycket pengar som du tjänar på din blogg.

Sidor där du kan tjäna pengar via affiliate

 • Adtraction
 • Tradedoubler
 • Awin

Notera gärna att nischade hemsidor oftast har en större chans att få till bra och långvariga samarbeten. Om du har till exempel en blogg om barnvagnar – så ligger det nära till hands att samarbete med butiker som säljer barnvagnar eller andra saker för barn.

6. Utför mindre arbeten

Se över dina möjligheter att fixa snabba pengar genom små arbeten i ditt grannskap. Kanske behöver din granne hjälp med att kratta löv? Eller är det dags för att klippa gräset?

Mindre arbeten ger dig snabbt pengar in på kontot. I flera fall så kan timpengen för en tjänst vara ganska hög.

Ett bra tips är att sätta upp en lapp med dina tjänster i din lokala matbutik. Glöm inte att beskriva vilka arbeten du kan utföra, priser och ditt telefonnummer.

Exempel på arbeten att erbjuda:

 • Gräsklippning
 • Snöskottning
 • Rensa ogräs
 • Kratta löv
 • Tvätta bil
 • Hugga & bära in ved
 • Vattna blommor/trädgård

7. Tjäna pengar på sociala medier

Om du har en kanal på Youtube, Instagram eller TikTok som blivit väldigt populär. Då finns det helt klart chans för dig att tjäna pengar. Precis som för en blogg eller hemsida – så vill oftast företag synas där potentiella kunder rör sig. Om du har en kanal eller konto med många följare så skapar det många möjligheter för dig.

Den vanligaste vägen för att tjäna pengar snabbt via sociala medier är betalda samarbeten. Här kan det krävas mer arbete på att hitta intressanta samarbetspartner än vad det gör om du har en hemsida till exempel.

8. Tillverka saker att sälja på torg/loppis

Är du bra på att göra smycken? Eller är du en mästare på att baka bullar? Det finns flera saker som man kan tillverka helt själv – för att sedan sälja.

Se till att hitta på saker som du kan tillverka. För att sedan tjäna snabba pengar på försäljning på ett torg, marknad eller loppis. Varje stad i Sverige har någonform av fysisk markandsplats där du kan sälja allt möjligt.

9. Tävla & vinn pengar

Idag finns det många tävlingar som finns på nätet. Flera av dessa tävlingar har priser som består av pengar. Det kan därför vara en bra idé att delta i gratis tävlingar om du akut behöver pengar. Det finns nämligen inget att förlora på att vara med i tävlingar som är gratis.

Om du måste ha pengar akut – så kanske det inte är optimalt att delta i tävlingar. I flera fall så kan det dröja månader innan en vinnare av tävlingen utses. Därför bör detta ses som ett långsiktigt knep för att få pengar online.

Det går att vinna pengar även genom casinon eller bettingsidor. Notera gärna att vi aldrig rekommenderar dig att spela om pengar om du är i ett akut behov av snabba pengar. I flera fall så kan det istälelt fördjupa dina problem.

10. Hyr ut bil eller cykel

Förutom bostad – så finns det andra saker som du kan hyra ut. Om du har en cykel eller bil stående i garaget – så finns här en chans att fixa pengar snabbt. Det finns många som tillfälligt kan behöva hyra en bil eller cykel. Där kan du finnas till hjälp – emot att du tjänar pengar.

När det gäller privat biluthyrning så finns det redan etablera ”bil-pooler” i Sverige. Där kan du själv lägga ut en annons med din bil. Sedan är det bara att vänta på om någon är intresserad av att hyra.

Exempel på sidor med privat biluthyrning:

 • GoMore
 • Hygglo

Om du vill hyra ut din cykel så rekommenderar vi dig istället att vända dig till lokala facebookgrupper. Där kan du skriva ett inlägg och beskriva ditt erbjudande.

11. Panta saker hos en pantbank

Ett klassiskt knep för att fixa snabba pengar är att panta saker hos en pantbank. Du väljer en av dina värdefgulla ägodelar som du inte behöver för tillfället. Sedan går du till en pantbank. Där hjälper de dig med en värdering.

Du kan då välja att acceptera värderingen. Då kommer din pryl att tas av pantbanken – samtidigt som du får pengar direkt i handen. Du kommer sedan ha chansen att köpa tillbaka den ägodel som du valt att panta.

Pantbanker med en fysisk butik finns oftast i större städer. Det finns även de pantbanker på nätet som du kan ta hjälp av. Du kan ta del av några pan

 • Pantbanken.se
 • PantIt
 • Sefina

12. Skapa innehåll på nätet

Internet har skapat många chanser för dig att tjäna pengar snabbt på nätet. Inte minst när det kommer till innehåll. Du har säkert hört talas om ”Youtubers”, ”Streamers” eller ”poddare” på sistone. Dessa kreatörer tjänar i flera fall pengar på sitt innehåll.

Genom att skapa en populär kanal på Youtube så kan du börja tjäna pengar på betalda samarbeten, annonser eller donationer. Perfekt för dig som hittar en nisch som inte är upptagen och som du har ett brinnande intresse för.

13. Erbjud läxhjälp

Har du enkelt för matematik, språk eller naturkunskap? Då finns det goda chanser för dig att ställa upp som läxhjälp. Idag finns det många elever som söker efter en person som kan hjälpa till vid läxläsning eller plugga inför ett prov.

På internet finns sidor som specialiserat sig på läxhjälp. Där kan du lägga ut din egen annons för att hitta en elev som behöver din hjälp.

Exempel på sidor för dig som vill annonsera ut hjälp med läxor.

 • Läxhjälp.nu
 • Studybuddy.se
 • Allakando.se

14. Var barn- eller hundvakt

Familjer som har hund eller barn kan oftast behöva hjälp med passning. Här kan du som behöver snabba pengar kliva in. Genom att vara hundvakt eller barnvakt så kan du tjäna snabba och enkla pengar.

Barnvakt kräver oftast mer ansvar från din sida. Du kan kunna göra mat, vara uppmärksam och gärna syssla med en aktivitet.

Hundvakt är enklare. Då krävs nästan bara att du matar och rastar hunden för att göra ett bra arbete.

Ungefärlig betalning för passning:

 • Hundvakt: Cirka 120 kr i timmen
 • Barnvakt: Cirka 200 kr i timmen

15. Leta efter tillfälliga arbeten

Du kan leta efter tillfälliga arbeten som hjälper dig att tjäna pengar snabbt. Några exempel på mindre arbeten som utannonserar är statist eller entrévärd vanligt.

Inför stora events som konserter, fotbollsmatcher eller mässor så kan extra personal behövas för ett enskilt tillfälle. Här kan du passa på att få snabba pengar. Entrévärdar, personal till kiosken eller biljettkontrollant är exempel på tillfälliga jobb under events.

Att extraknäcka som statist i filmer är ett tillfälligt och roligt arbete. Ersättningen för statister kan i flera fall även betalas ut under samma dag.

Platser där du kan söka tillfälliga arbeten hos:

 • Arbetsförmedlingen
 • Facebook
 • Blocket Jobb
 • Statist.se

16. Sälj ditt guld

Guld fungerar i stort sett som en valuta. Hos både guldaffärer och pantbanker så erbjuds du att sälja ditt guld. Kanske har du smycken i guld som du aldrig använder? Då kan det vara ett snabbt knep för att få in pengar på kontot.

Oftast när du säljer guld i butik eller på nätet – så får du betalt utifrån hur mycket ditt guld väger. I de allra flesta fall så kommer ditt smycken att smältas ner. Vilket gör att mängden guld är helt central när ett pris för ditt smycke bestäms.

17. Hitta & sälj saker från naturen

Ibland kan naturen vara din inkomstkälla. Här kan du hitta frukt, svamp och blommor. Allt detta kan du sedan sälja vidare för att tjäna pengar snabbt – utan någon investering i varor som du säljer. Det är helt gratis att plocka svamp i skogen. Priset per kilo med egenplockad svamp är dock väldigt högt.

Frukt, blommor och bär är också sakar du kan hitta i naturen för att sälja vidare. Är du bra på att binda buketter så kan det vara starten på en egen affärsidé.

18. Akut hjälp & stöd?

Skulle du ha stora problem med ekonomin och inte bara tillfälligt? Då kan du söka hjälp om stöd från myndigheter eller frivilliga hjälporganisationer. Notera gärna att detta knep är endast till för dig med akuta behov av pengar till mat & hyra.

Du kan vända dig för akut hjälp av pengar hos följande länkar:


Snabba pengar – vad är det?

Snabba pengar är ett begrepp som för att beskriva de inkomster som du kan tjäna – utanför ett traditionellt arbete. Att tjäna snabba pengar innebär också att du kan få betalt samma dag eller åtminstone samma vecka.

En del kan tolka ”snabba pengar” som någon som handlar om kriminella verksamhet. Det behvöer absolut inte vara fallet. Alla våra tips på hur man tjänar snabba pengar är fullt lagliga.

Extrapengar eller huvudinkomst?

Oavsett om du vill ha en extrainkomst utöver din vanliga lön eller om du satsar på att leva på din internetbaserade verksamhet så kommer du här att presenteras för flera olika alternativ. Kanske blir du inspirerad och kommer på en alldeles briljant idé på hur just du kan bättra på inkomsterna.

Alla som söker sig till den här typen av extrainkomster har olika anledningar. Vissa vill ha möjlighet att jobba hemifrån, andra vill sitta på en paradisö och en tredje vill ha en hobby som ger pengar. Oavsett anledningen så kan du hitta ett sätt att tjäna pengar på nätet som passar just dina förutsättningar och hur mycket tid och engagemang du vill lägga ner.

Tiden är avgörande – hur mycket tid vill du lägga ner?

Du ska fundera på är hur mycket tid och engagemang du vill lägga på din nya inkomstväg. Är det inte så mycket så kanske det är fonder som passar dig, då kan det räcka med att lägga ner några timmar en eller två gånger per år för att sälja och köpa rätt fonder.

Lite då och då

Eller så har du möjlighet att lägga någon timme då och då. Då kanske det passar dig att vara med på undersökningar från företag som skickar ut frågeformulär. Dessa brukar ta ca 30 min och ge en liten extra intäkt.

Heltid

Har du istället möjlighet att lägga mycket tid och engagemang så är det kanske så att du ska starta en Blogg, YouTubekanal eller en web shop. Alla dessa kräver en hel del tid och engagemang, så det gäller att du har möjlighet och vilja att satsa på din nya verksamhet.