Akutlån – Låna pengar akut

Behöver du låna pengar akut? Då kan vi tipsa om flera bra akutlån som du kan ansöka om. Dessa akutlån betalas ut ditt konto snabbt & direkt. Perfekt för dig som är i akut behov av att låna pengar.

Lista med bästa akutlån på nätet (topplista)

1. Lumify
– Räntefritt i 30 dagar
– Snabba lån som betalas direkt
2. Binly
– Nya kunder lånar ränterfritt
– pengar direkt på kontot
3. LoanStep
– Supersmidiga lån
– Låna räntefritt i 14 dagar
4. Rocker
– Låna enkelt i mobilen
– Perfekt för akuta lån vid behov
5. Lendo
– Jämför akutlån hos många olika långivare
– Allt bästa räntan
6. Viaconto
– Små lån från 1000 kr
– Passar bra för desperata behov av akutlån
7. Credifi
– Första lånet utan ränta (30 dagar)
– Snabbt & smidigt
8. Klicklån
– Låna utan UC
– Snabb ansökan

”Ett akutlån är ett sms lån som betalas ut snabbt vid akuta behov. Dessa snabblån betalas ut direkt (inom 5-10 minuter) efter du fått din ansökan godkänd.”

Betyg för bästa lån vi akut beov

 1. Lumify (9,5/10) – Räntefritt i 30 dagar
 2. Binly (9/10) – Snabbt & smidigt
 3. Loanstep (8/10) – Gratis & utan ränta i 14 dagar
 4. Rocker (8/10) – Akutlån i mobilen
 5. Viaconto (7,5/10) – Små lån på 500 kr – 1000 kr
 6. Credifi (7/10) – Utbetalning direkt (desperata behov)
 7. Klicklån (7/10) – Låg ränta för mindre lån

Akutlån – få pengar direkt på kontot

De allra flesta i Sverige har vid något tillfälle varit i akut behov av pengar. Det kan vara en räkning man har missat, oförutsedd utgift eller något i hemmet har gått sönder. Oavsett varför du behöver pengar akut – så finns det hjälp att få.

<p>Det finns gott om låneföretag som erbjuder dig att ansöka om akutlån. Ett akutlån är alltså ett snabblån eller smslån som betalas ut direkt efter ansökan. Därför passar akutlån bäst för dig som snabbt behöver få in pengar på ditt bankkonto.

Så ser ett vanligt akutlån ut

Belopp:Mellan 1000 kr – 50 000 kr
Utbetalning:Direkt (5 – 10 minuter)
Ränta:Mellan 10% – 60%
Låneperiod1 – 12 månader
Övriga avgifter:Ibland (cirka 29 kr)

 Ansök om akut lån – så gör du

För att ansöka om ett akutlån på nätet så behöver du först och främst hitta en långivare. Det finns många olika företag som erbjuder akutlån. Det finns de smslån som har låg ränta – och de smslån med högre. Därför är det bäst att alltid kolla upp villkor och räntor innan du ansöker om ett akutlån.

För att veta hur du kan ansöka om akutlån – så har vi en lista med steg. Där kan du se allt som du behöver göra för att få ett akutlån godkänt och utbetalt snabbt.

 1. Jämför & hitta en långivare med akutlån (Se vår lista)
 2. Gå vidare till långivaren
 3. Fyll i belopp som du vill låna
 4. Välj under hur lång tid du vill låna pengar
 5. Fyll i alla uppgifter som din långivare frågar efter
 6. Skicka in din ansökan
 7. Få svar direkt
 8. Bekräfta ditt akutlån
 9. Få pengar snabbt & direkt på ditt bankkonto!

Vad krävs för att låna pengar akut?

För att få pengar akut via ett godkänt lån så krävs det att du uppfyller de krav som långivare har. Det kan handla om betalningsanmärkningar, ålder eller

Ålder

Alla akuta lån på nätet kräver att den som ansöker om en kredit är över 18 år. Det går inte att låna pengar via snabblån & smslån om du är under 18 år. Notera att en del långivare kan ha lägsta ålder på 21 år.

Betalningsanmärkningar

Vissa långivare väljer att göra en kreditupplysning (UC) innan de beviljar akuta lån. Om du ansöker om akutlån hos ett företag som gör en kreditupplysning hos UC – så behöver du vara fri från tidigare betalningsanmärkningar.

Det är möjligt att ta akutlån utan kreditupplysning hos UC. Du kan alltid läsa mer om vilka långivare som är utan UC väl inne på deras lånsidor. Där finns tydlig info kring om en kreditupplysning görs av dig efter en ansökan.

Om du känner till att du har betalningsanmärkningar så rekommenderas du att ansöka om akutlån utan UC

Svenskt personummer & BankID

För att ta ett akutlån så behöver du vara svensk medborgare. Många av de långivare med snabblån som betalas ut direkt kräver även att du har ett aktiverat BankID. Ett BankID kommer hjälpa dig att få ditt akutlån snabbt utbetalt. Samtidigt som du bekräftar din identitet.

Inkomst

För akutlån med något högre belopp (5 000-20 000 kr) så kan det finnas krav på att du har en inkomst. Desto mindre lån – desto lägre krav är det på din inkomst. Du kommer att få ange din inkomst i samband med att du ansöker om att låna pengar akut.

Räntor för akutlån

Att ta ett akutlån som direkt betalas ut till ditt konto är oftast förknippat med ganska höga räntor. Därför är det extra viktigt att du jämför akuta lån för att hitta lånet med lägst ränta.

Räntan för ditt snabblån bestäms utifrån hur mycket pengar du vill låna. Samt under hur lång tid som du vill låna pengar.

När det kommer till akutlån med låg ränta så är en rimlig räntesats att förvänta sig omkring 10 – 20%. Det finns räntor som ligger lägre – men också väldigt mycket högre. Det gäller att du försäkrar dig om att inte ansöka om akutlån med ränta som du inte kan betala.

Låg ränta

Ett akutlån med låg ränta innebär att du ansöker om ett snabblån med cirka 10 – 15% i ränta.

Hög ränta

Lån med höga räntor är något som du bör undvika. Vilket säger sig självt. Om du väljer ett lån som har en hög ränta så kommer det totala beloppet som du behöver betala tillbaka vara högre.

En hög ränta kan pendla mellan 50 – 150%. Dessa lån kan innebära problem i framtiden om räntesatsen är högre än vad din ekonomi klarar av.

Varför ansöka om ett akut lån?

Det kan finnas väldigt många anledningar till varför du kan behöva ansöka om ett akutlån online. Oftast handlar det om det uppkommit utgifter som du inte planerat i din budget. Ett lån som betalas ut akut kan därför vara ett knep för att snabbt få koll på din ekonomi.

Här listar vi några av de vanligaste anledningarna till varför man kan behöva låna pengar akut.

 • Bilen har gått sönder – För många familjer är bilen central för att skjutsa barn till skola, idrottsaktiviteter eller ta sig till arbetet
 • Ett brev med inkassokrav/kronofogden har kommit – Alla glömmer bort enstaka räkningar ibland. Skulle din skuld vara akut att betala av, så kan ett snabblån vara till hjälp för att slippa ytterligare avgifter/betalningsanmärkningar.
 • Något i hemmet går sönder – Skulle ditt fönster, kylskåp eller värmepanna gå sönder så kan det vara akut att laga dessa saker. Oavsett om pengar saknas vid tillfället.
 • Samla ihop andra lån – Om du har flera snabblån som du tidigare ansökt om så kan det vara en god idé att ta ett ”hopbakslån”. Det är ett lån som du tar för att täcka dina gamla. Då får du ett lån och en räntesats att hålla koll på.

Fördelar & nackdelar med akutlån

Fördelar:Nackdelar:
Kan lösa akuta ekonomiska problemOftast höga räntor
Pengar skickas direkt till ditt bankkontoKan finnas avgifter
Kan fungera som hopbakslånSvåra villkor
Smidigt & enkelt

Hur kan jag undvika ett snabblån?

Det är viktigt att komma ihåg att snabblån och smslån bör ses som den sista utvägen om du behöver pengar akut. Räntorna är så pass höga för akutlån, så det kan vara bra att titta på alternativ.

Att tjäna pengar snabbt är oftast inte ett alternativ för de som behöver akuta lån här och nu. Därför handlar det främst om att hitta andra vägar för att låna pengar.

Det mest klassiska är att fråga familj eller vänner efter ett mindre lån som täcker dina akuta utgifter.

Att sälja av saker från ditt hem kan också vara ett alternativ för att få snabba pengar in på ditt konto. Därför bör du ta en runda där hemma och se vad som kan säljas. Det kan många gånger hjälpa dig från mindre och akuta problem med ekonomin.

Se vår lista med tips du kan göra i stället för att ansöka om ett akut lån på nätet.

 • Fråga familj eller vänner om ett lån med sjystare villkor
 • Sälj av saker från hemmet som du inte behöver
 • Se över möjligheter att få bidrag av socialtjänsten/försäkringskassan
 • Säkerställ att du inte har pengar på ett annat bankkonto

Avslutningsvis om akuta lån

Att ansöka om akuta lån är något som bör undvikas. Det finns dock tillfällen då ett akutlån är absolut sista utvägen för att klara dina ekonomiska problem. Därför är det viktigt att du är noggrann när du skickar in din ansökan.

En god idé är att jämföra räntorna och villkoren hos de långivare som vi rekommenderar. Med flera företag på marknaden så finns det nästan alltid utrymme att hitta ett akutlån med lägre ränta eller bättre villkor.

Tveka heller aldrig på att höra av dig till det lånföretag som du planerar att ansöka akutlån hos. Där kan de hjälpa dig med alla frågor och svar du kan tänkas ha. Det är alltid viktigt att du har god kännedom kring ditt snabblån. Det motverkar risken att du blir negativt överraskad av kostnader i efterhand.

Vanliga frågor om akutlån

Vi har tagit med de frågor och svar som de flesta har när de söker efter akutlån på nätet. Se vår sammanställning av de vanligaste frågorna nedanför.

Vad är ett akutlån

Ett akutlån är en form av snabb/sms-lån som betalas ut direkt på ditt bankkonto. Lån som snabbt skickas över till dig kan vara bra för at lösa akuta problem i ekonomin.

Vilken ränta har akuta lån?

Det kan skilja mycket mellan företag som har akutlån med låg ränta och med hög ränta. Bästa tipset är att alltid jämföra flera långivare för att hitta lånet med bäst ränta.

Vad krävs för att kunna ta ett akut lån?

Det som krävs är främst att du är över 18 år, ett svenskt personnummer och inte allt för många betalningsanmärkningar

Kan jag låna pengar akut utan kreditupplysning (UC)?

Ja. En del långivare väljer att bevilja snabblån utan kreditupplysning hos UC. Det finns även de långivare som accepterar mindre betalningsanmärkningar bakåt i tiden.

Bör jag ta ett akutlån?

Beror på. Akuta lån är främst till som en sista utväg för att lösa ett akut behov av pengar. Du bör kolla om du kan sälja av saker från hemmet. Eller fråga vänner och familj innan du ansöker om ett akutlån online.