Gör undersökningar – få betalt i pengar

Vill du börja tjäna pengar på att göra undersökningar på nätet? Då bör du jämföra sidor som erbjuder dig att göra undersökningar – för att sedan få betalt i pengar eller presentkort.

Här samlar vi de bästa sidorna som erbjuder dig att svara på undersökningar via enkäter. För att sedan få en belöning.

Tjäna pengar på bäst betalda undersökningar – Topplista

Här ser du vilka sidor med undersökningar som vi på Pengarakut.nu tipsar om. Vi har tagit med de undersökningssidor som ger bästa betalt och mest pengar per genomförd enkät.

1. Åsiktstorget

Den sida vi tycker är bäst för undersökningar som betalar ut pengar är Åsiktstorget. Väldigt enkel sida som du kan registrera dig snabbt för att börja tjäna pengar på enkäter.

Hos Åsiktstorget så erbjuds du att få upp till 30 kr betalt för varje genomförd undersökning. Du kommer att tjäna ihop poäng som du sedan kan växla in till pengar eller presentkort. Du kan göra uttag av dina intjänade poäng via PayPal.

Undersökningarna hos Åsiktstorget handlar främst om nya produkter, varumärken eller dina åsikter om samhället. Åsiktstorget är en sida som drivs av företaget Dynata LLC.

> Gå till Åsiktstorget

 • Betalning: Pengar (PayPal) eller presentkort (Zalando, McDonalds, H&M m.m.)
 • Belöning: Cirka 25 kr per undersökning

2. Monosurvey

Hos Monosurvey kan du göra undersökningar & få betalt i pengar via en app. Aldrig har det varit enklare att göra enkäter och betalda undersökningar genom din mobiltelefon.

Efter att du registrerat ett konto så kommer det direkt finnas undersökningar att tjäna snabba pengar på. Det är en hyfsat hög belöning för varje genomförd undersökning. Hela styrkan med MonoSurveys är dock att det är en bra tjänst för mobilen.

När du ska få betalt för dina undersökningar så kan du välja att få pengar via PayPal och Paysafecard. Du kan även växla in dina poäng för presentkort hos till exempel Amazon eller GoGift.

> Gå till MonoSurvey

 • Betalning: Pengar (PayPal & PaySafeCard) eller presentkort (GoGift + Amazon)
 • Belöning: Cirka 20 kr per undersökning

3. Kundpanel

Inne hos Kundpanel så marknadsförs deras undersökningar som ett enkelt knep att tjäna snabba pengar på. Vilket vi bara kan hålla med om. Här kan du bli medlem på under 1 minut för att börja göra undersökningar.

Du kommer sedan kunna ta ut pengar via PayPal (100 kr räcker för att göra ett uttag). Du kan även välja att få betalt i trisslotter, biobiljetter eller presentkort. Det finns flera olika typ av presentkort som du kan välja på sidan.

Vi uppskattar även att du kan välja att skänka de pengar du tjänat från undersökningar. Du kan välja mellan flera hjälporganisationer så som Röda Korset, Unicef eller WWF.

> Gå till Kundpanel

 • Betalning: Pengar (PayPal & PaySafeCard) eller presentkort (GoGift + Amazon)
 • Belöning: Cirka 20 kr per undersökning

4. YouGov

YouGov är en sida som har undersökningar främst om politik och samhälle. Här kan alla som deltar i undersökningarna få betalt i pengar eller presentkort.

Vi tycker oss se bra betalt per enkät hos YouGov i jämförelse med många andra jämförbara sidor. De har alltid tydlig information om hur mycket poäng som betalas ut för varje enkät. Vilket gör att du själv kan välja vilka undersökningar och belöningar du vill ta del av.

YouGov erbjuder dig att få pengar betalt från PayPal. Notera gärna att YouGov belönar sina medlemmar genom att anordna lotterier med fina priser.

 • Betalning: Pengar (PayPal), lotter till Yougovs eget lotter eller presentkort
 • Belöning: Cirka 30 kr per undersökning

5. Toluna

Toluna är en tjänst som gör att du kan tjäna pengar genom att ge din åsikt. Undersökningar och enkäter som finns hos Toluna är ofta kopplade till samhället. Vilket gör att dina svar faktiskt kan ligga som underlag till politiska beslut.

För dig som gör undersökningar hos Toluna kan få betalt i pengar via PayPal. Du kan även välja mellan en lång rad presentkort från mängder av olika butiker.

Tidigare medlemmar hos Toluna har gett sidan goda recensioner. Dessa kan vi ta del av direkt på deras startsida.

> Gå till Toluna

 • Betalning: Pengar via PayPal eller presentkort (många olika butiker)
 • Belöning: Cirka 30 kr per undersökning

6. SveaPanelen

Kanske den sida som erbjuder betalda undersökningar med smidigast utbetlaningar. Här kan du nämligen välja att få dina pengar genom Swish.

För nya medlemmar så finns det även ett erbjudande om högre ersättning per undersökning. Under din första vecka så kommer SveaPanelen att lägga till 10% mer poäng per undersökning. Vilket gör att du snabbt kan börja tjäna pengar på undersökningar med hög belöning.

Du kan välja att registrera dig med ditt BankID. Vilket gör det snabbare och smidigare att logga in i fortsättningen.

> Gå till SveaPanel

 • Betalning: Pengar via Swish eller presentkort
 • Belöning: Cirka 20 kr per undersökning

7. Ebuno

Den rosa hemsidan Ebuno är en av de nyaste tjänster som har betalda undersökningar på nätet. Här kan du välja att få betalt i pengar eller som cashbacks när du shoppar online. Ebuno har nämligen unika cashbacks som gör att du får pengar tillbaka på dina inköp.

Hos Ebuno kan du även välja att göra undersökningar på andra språk än svenska. Det gör att du kan tjäna pengar på ännu fler enkäter. Det krävs naturligtvis att du behärskar språket som du väljer.

> Gå till Ebuno

 • Betalning: Pengar via PayPal eller cashbacks från nätbutiker
 • Belöning: Cirka 15 kr per undersökning

8. DinÅsikt

Belöningen för att göra undersökningar hos DinÅsikt är på cirka 20 kr. Vilket anses vara en av de bäst betalda undersökningarna i Sverige. Notera gärna att det inte är möjligt att ta ut pengar som kontanter via PayPal. Istället så är et premier eller presentkort som gäller i första hand.

Ett varningens tecken för DinÅsikt är att de normalt sett inte har speciellt många olika enkäter. Du är begränsad i ett litet antal som du kan genomföra.

> Gå till DinÅsikt

 • Betalning: Presentkort (Adidas, Zalando, CDON, Stadium m.m.)
 • Belöning: Cirka 200 poäng per undersökning

9. Norstat Panel

När du svarar i undersökningar hos Norstat så kan du välja flera olika vis att få betalt. Här kan du välja att få med dig lotter, presentkort eller få pengar utbetalt. Mycket frihet för belöningen ligger helt enkelt hos användaren.

Norstat Panel ger dig även chansen att skänka dina pengar till välgörenhet. Du kan välja att din belöning ska gå till att plantera träd eller ge bidrag till en hjälporganisation. Enda minuset är att betalningar kan ske långsamt och passar inte om du behöver pengar akut på kontot.

> Gå till Norstat Panel

 • Betalning: Pengar via posten eller presentkort
 • Belöning: Cirka 20 kr per undersökning

10. SurveyLand

Medlemmarna hos SurveyLand får bra betalt för varje genomförd enkät. Det finns exempel på de undersökningar som ger dig hela 50 kr. Vilket är en bra belöning för den lilla ansträngningen som krävs. Du väljer själv om du vill få betalt genom kontanter eller presentkort. Om du önskar att ta ut pengar så är det PayPal som gäller.

Sidan säger sig ha över 80 000 medlemmar. Bara i Sverige! Det är en betyg på att sidan är helt seriös och att medlemmar uppskattar belöningarna.

> Gå till SurveyLand

 • Betalning: Pengar via PayPal eller presentkort
 • Belöning: Cirka 50 kr per undersökning

Så börjar du göra betalda undersökningar

Det som främst krävs är att du hittar en tjänst som erbjuder betalda undersökningar. Om du hittar ett alternativ i vår topplista med de bästa sidorna för enkäter så bör du ta dig vidare. Väl inne på den sida som du väljer kommer du att kunna registrera dig enkelt.

En del sidor erbjuder dig att skapa konto med BankID. Andra sidor kräver endast att du fyller i ett formulär med dina personuppgifter.

Det är en väldigt bra idé att du undersöker vilka betalningsalternativ som finns för dina belöningar. Andra erbjuder dig att få betalt via Swish eller PayPal. Andra sidor erbjuder endast belöning via presentkort eller rabatter.

Här finns en liten checklista för dig som vill starta upp med att göra undersökningar och få betalt i pengar.

 1. Jämför sidor som erbjuder betalda undersökningar
 2. Välj en sida som har bra belöningar och utbetalningar som passar dig
 3. Gå till sidan
 4. Registrera ett konto
 5. Gör undersökningar & enkäter
 6. Få betalt genom pengar eller presentkort

Notera gärna att detta inte är det bästa knepet om du behöver pengar snabbt. Det kan ta ett tag innan du fyller upp kraven för att kunna göra ett uttag från sidan. Läs mer om hur du kan ta akutlån för att snabbare få tillgång till pengar vid akuta fall.

Varför betalar man ut pengar för undersökningar?

 För många företag och myndigheter så kan det vara svårt att hitta tillräckligt många personer som frivilligt fyller i enkäter för undersökningar. Därför har flera hemsidor börjar med betalda undersökningar.

Den informationen som företag kan få ut av ett stort underlag för sina undersökningar är mycket värdefull. Därför kan de i flera fall tänka sig att belöna sina deltagare.